Kunjungan Hormat The Singapore Scout Association (SSA)

Kunjungan hormat The Singapore Scout Association (SSA) ke Port Dickson, Negeri Sembilan untuk sessi dialog bersama Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Sembilan.

Jamboree Di Udara (JOTA) Ke 60, Jamboree Di Internet (JOTI) Ke 21 Pengakap Dunia

Petugas Pusat Komunikasi sempena JOTA/JOTI Sedunia pada 20-22 Oktober 2017 Jamboree Di Udara (JOTA) Ke 60, Jamboree Di Internet (JOTI) Ke 21 Pengakap Dunia bergambar bersama Datuk Helmy Jaafar (Ahli Majlis Negara merangkap Naib Yang DiPertua PPM Negeri Sembilan)dan Tuan Hamdan Mohd Nor (Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Sembilan) serta Timbalan dan Penolong Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Sembilan.

Bengkel Hala Tuju Strategik Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Sembilan 2017

Peserta bengkel Hala Tuju Strategik Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Sembilan 2017 yang telah berlangsung pada 10 - 12 November 2017 bertempat di Pusat Penyelidikan Bioteknologi Glami Lemi, Jelebu.

Thursday, June 28, 2012

Pembukaan rasmi MY SCOUT SHOP

PPMNS menjemput semua Pen Pesuruhjaya Negeri, Pesuruhjaya Daerah, Pen Pesuruhjaya Daerah, Pemimpin-pemimpin Kumpulan dan Pengakap Kelana di Negeri Sembilan untuk hadir ke Wisma Pengakap Negeri Sembilan bagi majlis pembukaan rasmi "MY SCOUT SHOP".  Butirannya seperti dibawah:

Tarikh  : 1 Julai 2012 (Ahad)
Masa    : 10.00pagi
Tempat : Wisma Pengakap Negeri Sembilan
Pakaian : Baju korporat atau berpakaian kemas