Kunjungan Hormat The Singapore Scout Association (SSA)

Kunjungan hormat The Singapore Scout Association (SSA) ke Port Dickson, Negeri Sembilan untuk sessi dialog bersama Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Sembilan.

Jamboree Di Udara (JOTA) Ke 60, Jamboree Di Internet (JOTI) Ke 21 Pengakap Dunia

Petugas Pusat Komunikasi sempena JOTA/JOTI Sedunia pada 20-22 Oktober 2017 Jamboree Di Udara (JOTA) Ke 60, Jamboree Di Internet (JOTI) Ke 21 Pengakap Dunia bergambar bersama Datuk Helmy Jaafar (Ahli Majlis Negara merangkap Naib Yang DiPertua PPM Negeri Sembilan)dan Tuan Hamdan Mohd Nor (Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Sembilan) serta Timbalan dan Penolong Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Sembilan.

Bengkel Hala Tuju Strategik Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Sembilan 2017

Peserta bengkel Hala Tuju Strategik Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Sembilan 2017 yang telah berlangsung pada 10 - 12 November 2017 bertempat di Pusat Penyelidikan Bioteknologi Glami Lemi, Jelebu.

Friday, February 24, 2012

Pingat Kecemerlangan Pendidikan Pengakap

Persekutuan Pengakap Malaysia telah menzahirkan Pingat Kecemerlangan Pendidikan bagi peringkat Ijazah, Diploma, STPM, SPM, PMR dan UPSR.  Ianya sebagai satu Penghargaan dan memberi penghormatan tertinggi kepada ahli-ahli Pengakap yang "out standing" bukan sahaja dalam kepengakapan tetapi juga dari segi akademik.

Sila berhubung dengan Pesuruhjaya Daerah masing-masing atau dengan Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri untuk maklumat lanjut.  Siaran pingat boleh didapati di sini.